over ons

Belt-Bikes is het eigen merk van Gerard Bongers, de voormalige eigenaar van de gelijknamige rijwielzaak BongerBikes. Na de verkoop van onze winkel wilde ik een fiets die zo onderhoudsvriendelijk, gebruiksvriendelijk veelzijdig en comfortabel is, en dat met de beste componenten in prijs/ kwaliteit. U raad het al.... die was er niet!  Zo is de Belt-Bike ontstaan, frames voor mijn Belt-Bikes laat ik  naar eigen specificaties in Duitsland fabriceren. De frame met een pinion maar keuze worden als ondeldelen kit geleverd. Maar ook voor het kompleet op gebouwen van een fiets kunnen wij u helpen, uiteraard kunt u ook informeeren bij uw eigen rijwielhandel of kijk bij verkoop op onze site

Zoals de naam al aangeeft zijn alle Belt-Bikes altijd uitgerust met de onderhoudsvriendelijke Gates Beltdrive. Mijn bescheide mening is namelijk, overigens net als heel veel van de gebruikers van GatesBelddrive, dat we niet graag onze waardevolle vrije tijd moeten verdoen met fietsonderhoud. Dat eeuwige gepruts, gepoets en gesmeer met derailleurs en kettingen... bah... Er zijn belangrijkere zaken in het leven!

Wilt U  ook uw schaarse vrije uren zoveel mogelijk op de fiets doorbrengen, omwille van een goede fysieke en mentale gezondheid en om te genieten van de prachtige natuur. Gewoon genieten van fietsen en verder geen gezeur, dan heeft een fiets met een grote toegevoegde waarde.

Regelmatig onderhoud "moeten" plegen aan derailleursystemen en kettingen is een vervelend noodzakelijk kwaad, maar niet meer als je kiest voor een hermetisch gesloten schakelsysteem. Daarom kiest Bibikes voor zijn Belt-Bikes uitsluitend voor de onderhoudsvriendelijke en duurzame tandriem-aandrijving van Gates, gekoppeld aan geïntegreerde versnellingssystemen van Rohloff en Pinion.


 

Belt-Bikes heeft geen vast assortiment, op de site laten we een aantal mogelijkden zien waaronder:
*ATB / MTB uitvoeringen met pinion
*ATB fully uitvoeringen met pinion

*Hardtail uitvoeringen met pinion
*E-Bike ATB uitvoeringen met pinion

*Toer/trekking uitvoeringen met pinion
*E-Bike toer/trekking uitvoeringen met pinion
*Frame-set uitvoeringen met pinion

*ATB / MTB uitvoeringen met Rohloff

*Hardtail uitvoeringen met Rohloff
*Frame-set uitvoeringen met Rohloff

 

Alle modellen hebben een stevig triple butted 7005 aluminium frame, schijfremmen en de Gates CenterTrack Beltdrive. De standaard framekleuren zijn zwart en wit. Speciale kleuren zijn op verzoek mogelijk. De kleuropties voor de naven en de versnellingsbakken zijn : blauw, zwart of zilver. Tegen meer prijs ook andere kleuren mogelijk.

Het frame met de Pinion schakel systeem kun u direct bestellen bij BiBikes en deze vervolgens helemaal naar wens op te (laten) bouwen.

Ook Pinion in combinatie met trapondersteuning is mogelijk. Hier voor gebruiken we de ondersteunings systemen van GoSwissdrive.

Klik hier voor meer informatie over GoSwissdrive.